Placinta cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu legume din: aluat, cartof, ceapa rosie, praz, ulei de masline, frunze de salvie, sos bechamel, cascaval si ardei iute.

Ingrediente:Placinta cu legume

  • 350 aluat fraged
  • 1 cartof, taiat cuburi
  • 1 ceapa rosie, taiata segmente
  • 1 fir de praz, taiat segmente de 5 cm fiecare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura frunze de salvie, rupte
  • 200 g sos bechamel
  • 75 cascaval ras
  • 1/2 lingurita ardei iute, uscat

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la semnul 4/180C si asezati tava de copt pe nivelul din mijloc. Taati aluatul in doua cercuri, pentru a imbraca doua forme cu baza de 10 cm.

Dati la rece timp de 35 de minute. Asezati legumele in tava, stropiti-le cu ulei si presarati piper si sare.

Dati la cuptor timp de 30 de minute. In ultimele 10 minute, adaugati frunzele de salvie.Mariti flacara la semnul 6/200C.

Puneti legumele intr-un bol, turnati sosul bechamel si amestecati bine, incorporand si jumatate din cantitatea de cascaval.

Turnati compozitia in forme, presarati deasupra cascavalul ramas si ardeiul iute si dati la cuptor in tava preincalzita, timp de 30 minute, pana cand aluatul se rumeneste.

Placinta cu legume

Placinta cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.