Placinta intoarsa cu capsune si migdale

Printeaza

Placinta intoarsa cu capsune si migdale din: faina, oua, unt, praf de copt, zahăr vanilat, sare, căpşune, migdale, zahăr, frişcă lichidă, zahăr pudra.

Ingrediente:Placinta intoarsa cu capsune si migdale

  • 250 g făină
  • 1 ou
  • 125 g unt
  • 125 g zahăr
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare

Pentru garnitură:

  • 300 g căpşune
  • 160 g migdale pisate mărunt
  • 1 ou
  • 60 g zahăr
  • 200 ml frişcă lichidă
  • zahăr pudră pentru ornat.

 

Mod de preparare:

într-un vas pui făina şi untul tăiat bucăţele. Amesteci, pentru a desface untul cu făina, folosind degetele, în mijlocul amesteculiii faci o gropiţă şi pui zahărul, sarea, oul, zahărul vanilat şi praful de opt.

Amesteci în continuare tot cu degetele, apoi frămânţi cu toată mâna. Freci oul cu zahărul, adaugi făina de migdale şi frişca.

Aluatul îl întinzi conform mărimii vasului de copt. Tapetezi forma cu foaia de aluat şi o înţepi.

Căpşunele curăţate le speli şi le scurgi de apă, le tai pe jumătate şi le aşezi peste foaie în zonele în care a fost înţepată.

Torni apoi garnitura şi dai forma la cuptor pentru 25-30 de miunute, apoi o laşi să se răcorească.

După ce plăcinta s-a copt, întorci forma şi o răstorni invers, cu fructele în sus, pe un platou. Pudrezi cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.