Placinta indiana cu cartofi

Printeaza

O reteta de placinta indiana cu cartofi din: cartofi, ceapa, ulei de masline, seminte de chimion, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimion, coriandru, garam masala, fulgi de chilli, mazare, zeama de lamaie, coriandru, unt, foi de placinta si seminte de mac.

Ingrediente:Placinta indiana cu cartofi

  • 700 g cartofi, feliati
  • 400 g cartofi dulci, feliati
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de chimion
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ardei iute rosu, tocat fin
  • 1 bucata mica de ghimbir, rasa
  • 1 lingurita de chimion macinat
  • 1 lingurita de coriandru
  • 1 lingurita de garam masala
  • 1 varf de cutit fulgi de chilli
  • 200 g de mazare congelata
  • zeama de la o lamaie, plus felii de lamaie pentru servit
  • 1 legtura mica de coriandru
  • 25 g unt, topit
  • 1/2 pachet foi de placinta (aproximativ 250 g)
  • 1/2 lingurita seminte de mac

 

Mod de preparare:

Se pun cartofii într-un vas cu apă rece, în care s-a adăugat sare şi se aduc la punctul de fierbere. Se lasă la fiert 5 minute, apoi se adaugă cartofii dulci şi se fierbe totul în continuare, încă 8 minute, până se înmoaie. Se scurg bine, apoi se răstoarnă într-un bol de mixer.

Intr-o tigaie, se căleşte ceapa până se înmoaie, apoi se adaugă chimionul şi se amestecă timp de 1 minut. Se adaugă usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul şi celelalte condimente. Se ţine amestecul pe foc încă 2-3 minute, apoi se dă deoparte şi se răstoarnă peste cartofi. Se adaugă mazărea, zeama de lămâie, coriandrul şi se amestecă.

Se încălzeşte cuptorul la 190° C/gaz 5. Se taie foile de plăcintă pe jumătate. Se folosesc trei sferturi din ele pentru a acoperi fundul unei forme de tort cu diametrul de 22cm; trebuie să depăşească uşor marginile. Se aşază prima foaie, se unge cu unt topit, apoi a doua foaie şi tot aşa. (Foile rămase se păstrează sub un prosop.)

Se pune compoziţia de legume în formă, presând uşor. Se acoperă totul cu foile de plăcintă rămase. Se împunge de câteva ori cu o furculiţă stratul superior al plăcintei. Apoi se unge cu tot untul rămas. Se presară seminţele de mac. Se coace 40-45 de minute până se rumeneşte complet. Se serveşte plăcinta caldă sau la temperatura camerei, cu felii de lămâie.

Placinta indiana cu cartofi

Placinta indiana cu cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.