Plăcintă cu hribi şi caş sărat

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu hribi si cas sarat din: foitaj, cas sarat, hribi, ulei de masline extravirgin, ceapa, ardei iute, sare si piper.

Ingrediente:Plăcintă cu hribi şi caş sărat

pentru aluat:

  • 250 g foitaj

pentru umplutură:

  • 180 g caş sărat
  • 250 g hribi
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 ardei iute uscat
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Taie caşul cubuleţe. Spală şi curăţă bine hribii, apoi taie picioruşele bucăţi (foto 1) şi pălăriile lamele subţiri.

Incinge uleiul într-o tigaie neaderentă şi căleşte ceapa tocată, apoi adaugă ardeiul iute sfărâmat şi ciupercile. Căleşte-le la foc mare şi, când s-au înmuiat, condimentează cu sare şi piper, după gust.

Intinde foaia de foitaj într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi acoperă jumătate din ea cu caşul tăiat cubuleţe.

Pune deasupra ciupercile călite şi înveleşte totul cu cealaltă jumătate de foaie de aluat.

Lipeşte marginile prin presare cu degetele şi crestează suprafaţa aluatului. Coace plăcinta 25 de minute la 200° C şi serveşte-o călduţă.

Plăcintă cu hribi şi caş sărat

Plăcintă cu hribi şi caş sărat

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • placinta cu hribi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.