Plăcintă gustoasa cu varză acra

Printeaza

Plăcintă cu varză: faina, drojdie, zahar, ulei, apa, sare, varza acra, ou, piper.

Ingrediente aluat:Plăcintă gustoasa cu varză acra

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie
  • 1 linguriţă zahăr
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apă
  • sare

Ingrediente umplutura:

  • 500 g varză acră
  • 1 gălbenuş
  • ulei
  • piper

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în apă călduţă, la care adaugi zahăr şi sate. Presari apoi făina şi frămânţi bine. Din când în când, pui ulei călduţ şi apă caldă şi laşi la dospit 30 de minute, într-un loc încălzit.

Tai varza mărunt şi o căleşti în puţin ulei. Condimentezi după gust, după care o laşi să se răcească. întinzi aluatul în două foi.

Pui o foaie într-o tavă unsă cu ulei şi întinzi peste ea varza călită. Aşezi deasupra cealaltă foaie şi o ungi cu gălbenuş bătut bine. Dai plăcinta la cuptor până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.