Placinta englezeasca de peste

Printeaza

Aceasta este o reţetă tradiţională din regiunea Cornwall, situată în sud-vestul Angliei.

Este vorba de o plăcintă cu peşte, în crustă de aluat, peste care se pun peşti mici întregi, cum ar fi sardinele.

Nota distinctivă nu este dată de noutatea ingredientelor care intră în compoziţia ei, ci de felul în care este aranjată, peştişorii întregi fiind aşezaţi în poziţie verticală în umplutura plăcintei, astfel încât capetele lor să iasă prin foaia de aluat de deasupra, de parcă ar admira stelele.

Umplutura plăcintei este un amestec de afumată şi ceapă tocată, care se leagă cu ou sau cu un sos alb asemănător sosului bechamei.

Crusta se face dintr-un foitaj uşor.

Desigur, dacă preparaţi o astfel de plăcintă, nu trebuie să uitaţi să evisceraţi peştii şi să le scoateţi şira spinării, lăsând însă capetele şi cozile intacte, pentru a-i putea mânca mai uşor.

In unele reţete, peştii sunt aranjaţi în aşa fel încât capetele ies la suprafaţă într-o parte a plăcintei, iar cozile în cealaltă. Foaia de aluat poate fi decorată cu forme de stele.

 

Placinta englezeasca de peste

Placinta englezeasca de peste

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.