Placinta dunareana cu peste si ciuperci

Printeaza

Placinta dunareana cu peste si ciuperci din: file de peşte, ciuperci uscate, ceapa, morcov, chiflă mare, oua, piper, sare, ulei.

Ingrediente:Placinta dunareana cu peste si ciuperci

  • 2,5 kg file de peşte
  • 1 mână ciuperci uscate
  • 2-3 cepe
  • 1 morcov
  • 1 chiflă mare
  • 2-3 ouă
  • piper
  • sare
  • ulei

Mod de preparare:

Ciupercile curăţate le speli şi le fierbi în apă cu un vârf de cuţit de sare, apoi când sunt gata le scurgi, le toci mărunt şi le căleşti în ulei încins. Adaugi ceapa tocată fin şi morcovul ras.

Compoziţia, după ce s-a răcit, o amesteci cu ouăle fierte tari şi mărunţite.

Peştele îl treci prin maşina de tocat şi îl amesteci uşor cu o chiflă înmuiată în apa în care au fiert ciu­percile şi scursă bine.

Impărţi umplutura de peşte în două, o parte o întinzi într-un strat uniform, într-o tavă unsă cu ulei, peste care pui amestecul de ciu­perci şi acoperi cu restul de compoziţie din peşte.

Dai tava la cuptor, la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.