Placinta dulce cu branza

Printeaza

Placinta dulce cu branza din: zahar, oua, faina, branza, smantana.

Ingrediente:Placinta dulce cu branza

  • 180 g untură sau 250 g margarină
  • 125 g zahăr
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 1 ou întreg
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 praf de sare
  • făină cât cuprinde pentru un aluat bun de întins
  • 1 kg brânză de vacă
  • 250 g zahăr
  • 10 plicuri zahăr vanilat
  • 12 gălbenuşuri
  • 4 linguri smântână

 

Mod de preparare:

Se pune făina într-un castron şi se amestecă cu untura sau cu margarina; se adaugă sarea, zahărul şi zahărul vanilat, oul, iar la urmă se mai adaugă făina. Se frământă până se obţine compoziţia dorită.

Dintr-o parte de aluat se întinde o foaie în tava de copt. Restul aluatului se păstrează pentru a se face grilaje deasupra linzerului.

Pentru compoziţia de brânză se amestecă brânza de vaci cu zahărul şi zahărul vanilat, peste ele se pune pe rând câte un gălbenuş amestecân-du-se continuu cu mixerul, pentru a obţine pasta.

Această compoziţie lichidă se toarnă peste foaie în tavă, iar din restul aluatului se fac grilaje ce se pun peste brânză.

Tava se dă la cuptor cca 45 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.