Placinta cu dovleac si branza

Printeaza

O reteta de placinta cu dovleac si branza din: dovleac, usturoi, ceapa, ulei de masline, alune de padure, piper cayenne, salvie, patrunjel, smantana, cas, foitaj si ou.

Ingrediente:Placinta cu dovleac si branza

  • 1 kg dovleac turcesc, curatat de coaja si taiat bucati de 3 cm
  • 6 catei de usturoi, necuratati de coaja
  • 1 ceapa mare, taiata sferturi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 75 g alune de padure, rumenite
  • un praf de piper de Cayenne, un praf de nucsoara
  • cateva frunze de salvie, maruntite
  • patrunjel proaspat tocat
  • 100 ml smantana
  • 300 g cas proaspat, usor sarat
  • 500 g foitaj
  • 1 ou, batut

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 C. Aşază dovleacul, ceapa şi usturoiul în tava de copt şi unge-le uniform cu uleiul. Dă la cuptor 40 de minute. Adaugă alunele, piperul, nucşoara, salvia, pătrunjelul,  smântână şi casul taiat cuburi.

Lasă sa se răcorească 5 minute. Întinde aluatul in tava de copt, tapetată cu hârtie. Aşaza compozitia si lasă o margine de câţiva cm şi acoperă cu alta foaie.

Apasă marginile cu furculiţa e| să se lipească, crestează din loc în loc şi unge cu oul bătut. Dă la cuptor 40 de minute, până când se rumeneşte. Tate felii şi serveşte caldă.

Placinta cu dovleac si branza

Placinta cu dovleac si branza

Pofta buna!


Incoming search terms:

  • placinta cu dovlecei si branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.