Plăcintă delicioasă de praz

Printeaza

Plăcintă delicioasă de praz din: foi de placinta, praz, branza de vaci, branza de burduf, ulei, oua, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de plăcinta
  • 1 1/2 kg praz
  • 200 g brânză de vaci
  • 100 g brânză de burduf
  • 150 ml ulei
  • 4 ouă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi prazul, îl speli bine şi îl tai subţire. Il căleşti într-o cratiţă, împreună cu 50 ml ulei.

Când s-a înmu­iat, îl dai deoparte şi laşi să se răcească. După ce s-a răcit bine, amesteci prazul cu brânza de vaci, cu cea de burduf, piper, sare şi 3 ouă bătute bine.

Intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aşezi câte o foaie unsă înainte cu puţin ulei, aproape jumătate din foi.

Deasupra lor torni compoziţia, pe care o întinzi omogen pe toată suprafaţa foilor.

Restul de foi le aranjezi în straturi deasupra, ungându-le pe fiecare cu ulei.

Ungi pe deasupra cu ou bătut bine, apoi cu un cuţit foarte bine ascuţit dai forma bucăţilor pe care le vei tăia după ce plăcinta este gata.

Dai tava la cuptor, iar când plăcinta s-a rumenit, o tai după urmele trasate şi o poţi servi.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.