Placinta delicioasa cu dovleac
PrinteazaPlacinta delicioasa cu dovleac din: aluat, dovleac, zahar, scortisoara, margarina.
- 1 pachet aluat congelat
- miezul de la 1 dovleac mare
- 1 cană zahăr
- 1 pachet scorţişoară
- 4 pacheţele zahăr vanilat
- 2 linguri margarină
- 1 pliculeţ zahăr pudră cu gust de vanilie
Mod de preparare:
Dai dovleacul pe răzătoarea cu ochiuri mari, îl amesteci cu zahărul, margarina, scorţişoara, zahărul vanilat. Freci bine, până devine o pastă.
Impărţi aluatul în două, dacă mai e nevoie îl întinzi puţin cu sucitorul, îl ungi cu ulei şi aşezi prima foaie în tavă. Adaugi umplutura, apoi cea de a doua foaie.
Coci la foc potrivit, până se rumeneşte deasupra. Scoţi şi pudrezi cu zahărul pudră.
Pofta buna!