Placinta de visine cu zahar brun, coniac si migdale

Printeaza

Placinta de visine cu zahar brun, coniac si migdale din: visine, fulgi de ovaz, zahar, stafide, unt, coniac, faina, coaja de portocala, migdale,

Ingrediente:Placinta_de_visine_cu_zahar_brun_coniac_si_migdale

  • 250 g vişine
  • 1 lingură de fulgi de ovăz
  • 300 g zahăr brun
  • 2 linguri de stafide
  • 120 g unt
  • 3 linguri de coniac
  • l cană cu făină
  • coaja de la 2 portocale
  • l ceaşcă cu migdale râşnite

 

Mod de preparare:

Fierbe vişinele fără sâmburi cu 200 g zahăr brun şi 3 linguri de apă timp de 10 minute (de la primul clocot).

Ia-le de pe foc şi adaugă 3 linguri de coniac şi coaja de la 2 portocale. Toarnă acest sos de fructe într-un vas termorezistent. Amestecă apoi untul rece cu o cană cu făină.

Frământă aluatul între degete până obţii nişte firimituri. Adaugă o ceaşcă cu zahăr brun, una cu migdale (râşnite nu prea mărunt), o lingură de fulgi de ovăz şi 2 linguri de stafide.

Presară peste sosul de vişine aluatul sfărâmicios obţinut în vas.

Coace aluatul la 190 grade C, până ce se rumeneşte uşor şi sosul iese la iveală, fierbând, de sub marginea aluatului.

Placinta de visine cu zahar brun, coniac si migdale

Placinta_de_visine_cu_zahar_brun_coniac_si_migdale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.