Placinta de visine cu zahar brun, coniac si migdale
PrinteazaPlacinta de visine cu zahar brun, coniac si migdale din: visine, fulgi de ovaz, zahar, stafide, unt, coniac, faina, coaja de portocala, migdale,
- 250 g vişine
- 1 lingură de fulgi de ovăz
- 300 g zahăr brun
- 2 linguri de stafide
- 120 g unt
- 3 linguri de coniac
- l cană cu făină
- coaja de la 2 portocale
- l ceaşcă cu migdale râşnite
Mod de preparare:
Fierbe vişinele fără sâmburi cu 200 g zahăr brun şi 3 linguri de apă timp de 10 minute (de la primul clocot).
Ia-le de pe foc şi adaugă 3 linguri de coniac şi coaja de la 2 portocale. Toarnă acest sos de fructe într-un vas termorezistent. Amestecă apoi untul rece cu o cană cu făină.
Frământă aluatul între degete până obţii nişte firimituri. Adaugă o ceaşcă cu zahăr brun, una cu migdale (râşnite nu prea mărunt), o lingură de fulgi de ovăz şi 2 linguri de stafide.
Presară peste sosul de vişine aluatul sfărâmicios obţinut în vas.
Coace aluatul la 190 grade C, până ce se rumeneşte uşor şi sosul iese la iveală, fierbând, de sub marginea aluatului.
Placinta de visine cu zahar brun, coniac si migdale
Pofta buna!