Placinta de vinete cu urda

Printeaza

Placinta de vinete cu urda din: vinete, faina, ulei de masline, unt, smantana, urda, cascaval, marar, oua, pesmet, sare, piper.

Ingrediente: Placinta_de_vinete_cu_urda

  • 3 vinete
  • 3 linguri făină
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 100 g unt
  • 200 g smântână
  • 200 g urdă
  • 100 g caşcaval tăiat cubuleţe
  • 2 legături mărar tăiat fin
  • 2 ouă
  • 50 g pesmet
  • sare, piper

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai felii şi le opăreşti câteva minute în apă clocotită cu sare, apoi le laşi 20 de minute la scurs. După ce s-au scurs bine, le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei. Din făină, unt şi smântână, prepari un sos pe care îl fierbi aproximativ 5 minute.

Potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi urda, caşcavalul, mărarul, ouăle şi omogenizezi. Intr-o formă rezistentă la foc, aşezi alternând straturi de vinete şi sos de urdă. Deasupra presari pesmet.

Adaugi bucăţile de unt. Introduci în cuptor, unde laşi până începe să se rumenească.

Placinta de vinete cu urda

Placinta_de_vinete_cu_urda

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.