Placinta de ton cu legume 

Printeaza

Placinta de ton cu legume din: aluat de patiserie, ou, ulei de masline, ton, ceapa, ardei gras, usturoi, capere, lamaie, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente: Placinta de ton cu legume

  • 2 foi de aluat de patiserie
  • ou batut
  • 4 linguri ulei de masline
  • 175gr ton
  • 2 cepe, feliate
  • 1 ardei gras rosu, fara seminte, tocat
  • 2 catei usturoi, zdrobit
  • 3 linguri capere
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 5 oua
  • sare si piper
  • patrunjel tocat, pentru servire

 

Mod de preparare:

Intindeti o foaie de placinta intr-o tava si decupati marginea. Ungeti cu ou batut, apoi intindeti si cealalta foaie, taiati marginile si lipiti-le cu ou, ca sa intaltati aluatul. Gatiti aluatul 15 minute.

Incalziti ulei intr-o tigaie si rumeniti bucata de ton pe ambele parti, cate 2-3 minute. Transferati pe o farfurie si rupeti bucati mici.
Adaugati ulei in tigaie si gatiti ceapa, ardeiul si usturoiul timp de 6-8 minute, amestecand din cand in cand.

Opriti focul si adaugati tonul, caperele si lamaie. Asezonati cu sare si piper. Incorporati apoi in aluat si spargeti oualele deasupra. Dati la cuptor 10 minute.

Garnisiti cu patrunjel si serviti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.