Placinta de pui cu spanac

Printeaza

Placinta de pui cu spanac din: piept de pui, spanac, telemea, oua, cascaval, ceapa, nucsoara, sare, piper.

Ingrediente:Placinta de pui cu spanac

  • 1 piept mare pui
  • 1 kg spanac
  • 200 g telemea de vacă puţin sărată
  • 4 ouă
  • 3 linguri caşcaval ras
  • 3-4 fire ceapă verde
  • 1 vârf de cuţit nucşoară rasă
  • sare
  • piper
  • 1 pachet foi de plăcintă

 

Mod de preparare:

Fierbeţi carnea în apă rece, cu foarte puţină sare. Când s-a răcit, îndepărtaţi pielea, dezosaţi şi tăiaţi pieptul cubuleţe.

Curăţaţi spanacul, opăriţi în apă cu sare şi lăsaţi-1 doar cât e nevoie să se înmoaie; puneţi-l în strecurătoare să se scurgă foarte bine şi să se răcească.

Incingeţi cuptorul la treapta 3.

Tocaţi mare spanacul scurs, amestecaţi-1 cu ouăle, brânza bine zdrobită cu furculiţa, ceapa tocată mărunt, pieptul, caşcavalul, nucşoara, piper şi sare după gust.

Ungeţi cu ulei tava de cuptor şi aştemeţi pe ea mai mult de jumătate dintre foile de plăcintă. Puneţi prima foaie în tava unsă, ungeţi-o cu foarte puţin ulei, folosind o pensulă, apoi acoperiţi-o cu următoarea foaie.

Procedaţi aşa până aţi pus aproape 3/4 dintre foi.

Intindeţi uniform umplutura peste foi, apoi acoperiţi-o cu foile rămase, procedând ca înainte. Ungeţi cu puţin ulei şi ultima foaie.

Tăiaţi plăcinta în porţii, folosind un cuţit cu lamă subţire sau o rotiţă de tăiat pizza.

Lăsaţi-o să se coacă 40-45 minute, verificând să nu se ardă pe deasupra. După 30 minute, puteţi presăra pe deasupra puţin caşcaval ras, pentru decor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.