Placinta de pui cu oregano si mozzarella

Printeaza

Placinta de pui cu oregano si mozzarella din: ceapa, usturoi, ulei de masline, oregano, rosii, zahar, otet din vin, pui copt, mozzarella, pesmet.

Ingrediente:Placinta_de_pui_cu_oregano_si_mozzarella

  • 1 ceapa mare, tocata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri de oregano uscat
  • 3 conserve a cate 400 g de rosii tocate
  • 1 lingura de zahar
  • putin otet din vin rosu sau alb
  • circa 500 g de pui copt, rupt in bucati
  • 125 g de mozzarella
  • 2 maine mari de pesmet proaspat

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa şi usturoiul în ulei până se înmoaie. Adaugă oreganoul, roşiile şi zahărul, un strop de oţet, puţină sare şi piper, apoi fierbe sosul 20 de minute, până când se îngroaşă. Adaugă puiul şi transferă totul într-un vas termorezistent.

Incinge cuptorul la 220°C. Rupe mozzarella în bucăţi şi presară-le împreună cu pesmetul şi puţin piper suplimentar peste pui. Dă mâncarea la cuptor 20 de minute, până când puiul e fierbinte, iar partea superioară devine aurie şi se rumeneşte.

Serveşte plăcinta cu piure, cartofi copţi în coajă, orez sau paste.

Placinta de pui cu oregano si mozzarella

Placinta_de_pui_cu_oregano_si_mozzarella

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.