Plăcintă de primavara

Printeaza

Plăcintă de primavara

Ingrediente:Plăcintă de primavara

  • 1/2 kg foi de plăcin­tă
  • 1 kg verdeţuri asortate (frunze de păpădie, urzici, spanac, ştevie)
  • 1 şi 1/4 ceaşcă ulei
  • 8 fire ceapă verde tăiată mărunt
  • 2 fire praz tăiat mărunt
  • 2 legături mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 3 linguri de orez
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui orezul la fiert cu o cană de apă şi sare după gust. Cureţi, speli şi tai nu prea mărunt păpădia, urzicile, spanacul, ştevia, presari sare, le frămânţi şi le storci de zeamă.

Căleşti apoi ceapa şi prazul, adaugi verdeţurile stoarse, mărarul şi pătrunjelul tăiate mărunt, potriveşti gustul de sare, piper, amesteci bine şi iei cratiţa de pe foc. Amesteci apoi compoziţia cu orezul fiert.

In tava unsă cu ulei întinzi jumătate din foile de plăcintă, o ungi pe fiecare cu ulei, aşezi umplutura, iar deasupra pui foile rămase, date cu ulei. Dai plăcinta la cuptor, la foc potrivit pentru aproape o oră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.