Placinta de praz cu branza
PrinteazaPlacinta de praz cu branza
- 1 kg praz
- 1 kg telemea de vacă
- 3-4 linguri ulei
- 1 ceaşcă lapte
- 4-5 ouă
- 1 pachet foi de plăcintă
Mod de preparare:
Cureţi prazul, tai numai partea albă mărunt şi îl pui să se călească în ulei cu 2 linguri de apă. Il laşi până se înmoaie şi-l dai deoparte, să se răcească. Dai apoi telemeaua pe răzătoarea mare şi o amesteci cu ouăle, laptele şi prazul răcit.
Ungi o tavă cu ulei, o tapetezi cu făină, pui jumătate din foile de plăcintă unse bine cu ulei, întinzi umplutura şi aşezi şi celelalte foi pe care le-ai uns cu ulei. Coci plăcinta la foc potrivit, timp de 30 de minute.
Plăcintă de praz cu branză
Poftă bună!
Foarte buna placinta de praz.