Placinta de post

Printeaza

Placinta de post din: nectar de fructe, drojdie, faina, praf de copt, zahar, lamaie, ulei, nuci, cacao, nectar.

Ingrediente:Placinta_de_post

Pentru aluat:

  • 200 ml nectar de fructe (portocale, caise, piersici)
  • 30 g drojdie
  • 400 g făină
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri zahăr
  • zeama de la lămâie
  • 60 ml ulei

Pentru umplutură:

  • 200 g nuci
  • 5 linguri zahăr
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 3 linguriţe cacao
  • 100 ml nectar

 

Mod de preparare:

Se face o maia din 200 ml nectar, 30 g drojdie şi 2 linguri de făină. Separat se amestecă făina, praful de copt, 4 linguri de zahăr, 1 plic zahăr vanilat şi zeama de la o lămâie.

Se frământă amestecul cu maiaua, se adaugă 60 ml ulei şi se omogenizează bine, până se obţine un aluat moale. Se lasă la dospit 2 ore.

Se amestecă toate ingredientele pentru umplutură şi se fierb până când se omogenizează.

Se întinde o foaie de aluat pe care se aşază umplutura, se rulează şi se taie în 10-12 bucăţi. Acestea se aşază cu tăietura în sus într-o tavă rotundă unsă cu ulei.

Se coace 30-40 de minute la foc mediu. După ce se scoate din cuptor se unge cu miere şi se poate presăra cocos.

Placinta de post

Placinta_de_post

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.