Placinta de peste cu spanac

Printeaza

Placinta de peste cu spanac din: cartofi, sare, piper, oua, spanac, ceapa, ulei, morcov, smantana, branza, suc de lamaie, peste, mustar, patrunjel.

Ingrediente:Placinta de peste cu spanac

  • 5 cartofi mari, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cuburi de 2,5 cm
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 2 ouă mari de casă
  • 2 mâini bune de spanac proaspăt
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 morcov tocat mărunt
  • ulei de măsline extravirgin
  • 300 ml smântână dulce
  • 2 mâini de brânză Cheddar maturată sau parmezan dat pe râzătoare
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 linguriţă cu vârf muştar englezesc
  • 1 mână de pătrunjel tocat mărunt
  • 500 g file de egrefin sau cod, fără piele, curăţat de oase şi tăiat în fâşii
  • nucşoară proaspătă – opţional

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 230°C.

Puneţi cartofii în apă clocotită cu sare şi lăsaţi-i să fiarbă 2 minute din momentul în care apa începe să clocotească din nou. Puneţi cu grijă şi ouăle întregi în cratiţă şi lăsaţi vasul pe foc încă 8 minute.

Când ouăle sunt fierte tari, trebuie să fie gata şi cartofii, între timp, opăriţi spanacul, punându-l într-o strecurătoare deasupra aceleiaşi cratiţe, timp de un minut. Când e gata, scoateţi-l din strecurătoare şi stoarceţi-l uşor.

După aceea puneţi în strecurătoare cartofii şi scurgeţi-i şi pe ei de apă. Scoateţi ouăle dintre cartofi, răciţi-le sub jet de apă rece, apoi curăţaţi-le de coajă, tăiaţi-le în sferturi şi lăsaţi-le deoparte.

Intr-o altă cratiţă căliţi ceapa şi morcovul, în puţin ulei de măsline, aproximativ 5 minute, după care adăugaţi smântână şi lâsaţi-o să dea în clocot.

Trageţi vasul de pe foc şi adăugaţi brânza, sucul de lămâie, muştarul şi pătrunjelul.

Puneţi spanacul, peştele şi ouăle într-un vas de lut şi amestecaţi-le. Turnaţi peste ele sosul de smântână. Din cartofii fierţi se face un piure cu puţin ulei de măsline, sare, piper şi un strop de nucşoară.

Puneţi piureul de cartofi peste peşte. Aşezaţi vasul în cuptor şi lăsaţi plăcinta să se coacă aproximativ 25-30 minute, până ce cartofii s-au rumenit.

Serviţi-o cu nişte mazăre sau cu alte legume verzi, eventual cu fasole verde şi ketchup.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.