Placinta de mere, stafide si scortisoara

Printeaza

Placinta de mere, stafide si scortisoara din: faina, margarina, ulei, sare, ou, zahar, mere, unt, stafide, scortisoara.

Ingrediente:Placinta de mere, stafide si scortisoara

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 150 g margarină
  • 3 linguri ulei
  • un praf sare
  • un ou
  • 2 linguri zahăr

Pentru umplutura:

  • 5-6 mere
  • 100 g unt
  • 2 linguri stafide
  • o linguriţă scorţişoară
  • zahăr pudră, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se amestecă ingredientele pentru aluat şi se frământă 1 -2 minute cu mâna, până se obţine o cocă moale, care se dă la rece 30 de minute.

Merele curăţate şi rase se pun la călit în unt. Se lasă 10 minute, se trag de pe foc şi se pun stafidele şi scorţişoara.

Din aluat se opreşte 1/3 pentru grilaj, iar restul se întinde şi se aşază într-o tavă de copt uşor unsă.

Se repartizează merele pe toată suprafaţa aluatului. Din aluatul păstrat se modelează fâşii care se aşază deasupra merelor. Se coace 30 de minute.

Se serveşte cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.