Placinta de mere, stafide si scortisoara
PrinteazaPlacinta de mere, stafide si scortisoara din: faina, margarina, ulei, sare, ou, zahar, mere, unt, stafide, scortisoara.
Pentru aluat:
- 300 g făină
- 150 g margarină
- 3 linguri ulei
- un praf sare
- un ou
- 2 linguri zahăr
Pentru umplutura:
- 5-6 mere
- 100 g unt
- 2 linguri stafide
- o linguriţă scorţişoară
- zahăr pudră, pentru servit
Mod de preparare:
Se amestecă ingredientele pentru aluat şi se frământă 1 -2 minute cu mâna, până se obţine o cocă moale, care se dă la rece 30 de minute.
Merele curăţate şi rase se pun la călit în unt. Se lasă 10 minute, se trag de pe foc şi se pun stafidele şi scorţişoara.
Din aluat se opreşte 1/3 pentru grilaj, iar restul se întinde şi se aşază într-o tavă de copt uşor unsă.
Se repartizează merele pe toată suprafaţa aluatului. Din aluatul păstrat se modelează fâşii care se aşază deasupra merelor. Se coace 30 de minute.
Se serveşte cu zahăr pudră.
Pofta buna!