Placinta de dovlecei cu verdeturi

Printeaza

Placinta de dovlecei cu verdeturi din: dovlecel, ceapa, rosii, faina, oua, praf de copt, sare, usturoi, piper, cimbru, marar, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 1 dovlecel mai mare sau 2-3 mai mici
  • 2 cepe
  • 3-4 roşii
  • 1-2 căni făină
  • 3-4 ouă
  • 1 praf de copt
  • sare
  • usturoi
  • piper
  • puţin cimbru
  • mărar
  • pătrunjel

 

 

Mod de preparare:

Cureţi dovleceii de coajă, îi dai pe răzătoarea mică şi îi laşi presăraţi cu sare cam o jumătate de oră.

Căleşti apoi ceapa cu roşiile tăiate mărunt sau puţin bulion.

Dovleceii îi presezi ca să se scurgă bine de zeama pe care şi-au lăsat-o, apoi îi amesteci cu făina, ceapa călită, ouăle, praful de copt nestins, usturoiul pisat, condimentele, sare şi verdeaţă după gust.

Trebuie să iasă un aluat mai legat, ca la pandişpan. Tomi compoziţia în tava aragazului unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor.

După ce s-a copt, poţi rade peste plăcinta fierbinte caşcaval sau telemea. O tai rece şi este mai bună după ce a stat puţin în frigider.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Placinta de dovlecei cu verdeturi

retete

Plăcintă cu Brânză Sărată – Rețetă Tradițională

Plăcintă cu Brânză Sărată – Rețetă Tradițională din: faina, unt, branza sarata, oua, smantana, praf de copt, sare, ulei. Această plăcintă  este ușor de pregătit și perfecta pentru desert sau gustare. Ingrediente: 300g de făină 150g de unt rece tăiat în cubulețe 200g de brânză sărată, fărâmată 2 ouă 100ml de smântână 1 linguriță de […]

retete

Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională

Plăcintă cu brânză sărată – Cum să prepari o plăcintă tradițională din: branza sarata, faina, unt, oua, iaurt, praf de copt, sare, piper, ou. Ingrediente: 500g de brânză sărată (telemea sau feta) 300g de făină 150g de unt rece 2 ouă 100ml de iaurt 1 linguriță de praf de copt 1 linguriță de sare 1/2 […]

 

retete

Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească

Portokalopita – Plăcintă cu Portocale Grecească din: oua, zahar, faina, iaurt, coaja si zeama de portocale, extract de vanilie, unt, praf de copt, sare. Portokalopita este o desert tradițional grecesc cunoscut pentru gustul său bogat de portocale și textura sa fragedă.   Ingrediente: 6 ouă 1 cană de zahăr 1 cană de făină 1 cană […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.