Placinta de dovlecei cu pate italian de nuci

Printeaza

Placinta de dovlecei cu pate italian de nuci din: dovlecei, spanac, sare, suc de lamaie, pate de nuci italienesc.

Placinta de dovlecei cu pate italian de nuci

Ingrediente:

  • 2 dovlecei de mărime medie
  • 1 ceaşcă de spanac
  • 1/2 de linguriţă de sare
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 ceaşcă de pate de nuci italienesc
  • 1 liaguriţă şi jumătate de sare

Mod de preparare:

Curăţaţi dovleceii de coajă şi tăiaţi-i în fâşii lungi, late şi subţiri.

Intr-un bol, înmuiaţi fâşiile de dovlecei într-o ceaşcă de apă caldă amestecată cu o linguriţă de sare. Lăsaţi la înmuiat între cinci şi zece minute, până se frăgezesc.

Mărunţiţi spanacul şi puneţi-l într-un vas. Ofiliţi frunzele; masând în ele o jumătate de linguriţă de sare şi suc de lămâie.

Puneţi fâşiile de dovlecei în patru farfurii-acfânci. Aşterneţi . fâşiile pe fund, într-un singur strat, suprapunându-se cam pe doi centimetri. Lăsaţi ultimul sfert din fiecare fâşie să atârne în afara farfuriei.

Puneţi în fiecare vas, peste cele trei sferturi din fâşii rămase acolo, un strat subţire de pastă. Deasupra, amestecaţi un strat de spanac, apoi încă un strat de pastă.

Indoiţi înapoi sferturile libere ale fâşiilor de dovlecei, pentru a acoperi umplutura.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.