Placinta de dovleac si scortisoara

Printeaza

Placinta de dovleac si scortisoara din: dovleac, zahar, scortisoara, smantana, faina, ulei, sifon, drojdie, sare.

Ingrediente:Placinta de dovleac si scortisoara

  • 1 kg dovleac
  • 3-4 linguri cu zahăr
  • scorţişoară
  • zahăr farin
  • 4 linguri cu smântână
  • 500 g faină
  • 1 pahar cu ulei
  • 2 pahare cu sifon sau apă minerală
  • drojdie de bere
  • sare

 

Mod de preparare:

Faceţi un aluat potrivit de tare din sifon amestecat cu ulei până la omogenizare, faina pusă în ploaie, sare şi drojdia de bere frecată cu 1 lingură cu zahăr. Lăsaţi la dospit.

Curăţaţi dovleacul de coajă, daţi-l pe răzătoarea mare, lăsaţi pe foc mic să se înmoaie 5-10 min. Adăugaţi zahăr şi scorţişoară şi răcoriţi amestecul.

Intindeţi foi rotunde din aluat, puneţi umplutura, lipiţi marginile ca la poale în brâu, coaceţi pe tava neunsă 30 min la foc potrivit.

Scoateţi plăcintele, ungeţi-le cu smântână, pudraţi cu zahăr farin. Sunt bune şi reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.