Placinta de dovleac cu scortisoara

Printeaza

Placinta de dovleac cu scortisoara din: dovleac, zahar, scortisoara, nuci, unt, pesmet.

Ingrediente:Placinta de dovleac cu scortisoara

  • 1 kg dovleac
  • 3-4 linguri cu zahăr
  • 1 linguriţă cu scorţi­şoară pulbere
  • 4-5 nuci
  • 1 lingură cu unt
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Tăiaţi dovleacul felii, curăţaţi-l de coaja groasă, daţi-1 pe răzătoarea mare, căliţi-l într-un vas emailat, fară ulei sau zahăr. Cand s-a înmuiat bine, adăugaţi miezul de nucă tăiat mărunt, zahărul şi 1 linguriţă de scorţişoară.

Lăsaţi să se răcească.

Ungeţi tava cu unt, tapetaţi cu pesmet, puneţi foaie de aluat, întindeţi pasta de dovleac, aco­periţi cu foaia de aluat rămasă.

Coaceţi la foc potrivit 30 minute, răciţi plăcinta în tavă 15 minute, pudraţi cu zahăr farin, tăiaţi felii când s-a răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.