Placinta de chitra cu scortisoara si vanilie

Printeaza

Placinta de chitra cu scortisoara si vanilie din: nuci pecan, curmale, scorţişoară, nucşoară, sare, miez de nucă de cocos tânără, nuci caju, suc de chitră, vanilie,  sirop de agave, ulei de nucă de cocos, lecitina.

Placinta de chitra cu scortisoara si vanilie

Ingrediente:

  • 1/2 ceaşcă de nuci pecan
  • 1/2 ceaşcă de curmale
  • 1/2 linguriţă de scorţişoară
  • 1/4 linguriţă de nucşoară
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 ceaşcă de miez de nucă de cocos tânără
  • 2 ceşti de nuci caju
  • 1/2 ceaşcă de suc de chitră
  • 1/2 linguriţă de vanilie
  • 1/4 ceaşcă de sirop de agave
  • 1/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid
  • 2 linguri de lecitină praf

Mod de preparare:

Pregătiţi crusta, procesând nucile pecan, curmalele, scor­ţişoara, nucşoara şi sarea, într-un mixer. îndesaţi aluatul într-o tipsie de plăcintă.

Preparaţi umplutura, amestecând laolaltă nuca de cocos tânără, nucile caju., sucul de chitră, vanilia şi nectarul de agave, până se omogenizează. începeţi cu un sfert de ceaşcă de suc de chitră şi mai adăugaţi treptat.

Gustaţi um­plutura, pe măsură ce o preparaţi, şi potriviţi-o după gust. Poate că preferaţi mai mult suc de chitră, sau mai mult nec­tar de agave. La sfârşit adăugaţi în combinaţie uleiul de nucă de cocos lichid şi lecitina praf.

Turnaţi umplutura în crustă si ţineţi-o în congelator timp de două ore, ca să se aşeze. O puteţi servi imediat, sau o puteţi ţine în frigider, acoperită, unde va rămâne proaspătă până la trei zile.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.