Placinta cu vinete

Printeaza

Placinta cu vinete din: vinete, rosii, masline, faina, margarina, oua, cascaval, smantana, sare, ulei, piper.

Ingrediente:Placinta_cu_vinete

  • 1/2 kg vinete
  • 2 roşii
  • 50 g măsline
  • 200 g făină
  • 150 g margarină
  • 5 ouă
  • 100 g caşcaval
  • 200 g smântână
  • sare
  • ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Frămânţi făina cu margarina, cu 1 ou, 50 g caşcaval ras şi un praf de sare. Obţii un aluat omogen, pe care îl laşi 30 de minute la frigider.

Tai vinetele în bucăţi potrivite, le sărezi uşor şi le prăjeşti în uleiul încins câteva minute, apoi le dai pentru încă 10 minute la cuptor, întinzi aluatul într-o tavă rotundă, care înainte a fost unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi dai la cuptor 5 minute, la foc potrivit.

Apoi adaugi peste aluat vinetele prăjite, roşiile tăiate cubuleţe, măslinele tocate şi ouăle rămase, bătute cu smântână. Razi restul de caşcaval. Dai tava la cuptor pentru circa jumătate de oră.

 

Placinta cu vinete

Placinta_cu_vinete

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.