Placinta cu varza si smantana

Printeaza

Placinta cu varza si smantana din: faina, ou, unt, smantana, apa, sare, varza, ceapa, piper, menta.

Ingrediente:Placinta cu varza si smantana

Pentru aluat:

  • 250 g faină
  • 1 ou
  • 2 linguri cu unt
  • 2 linguri cu smântână
  • 1 pahar cu apă călduţă
  • sare

Umplutura:

  • 1 varză albă mijlocie
  • 1 ceapă
  • 2 linguri cu unt
  • 1 cană cu smântână
  • 2 ouă
  • sare
  • piper măcinat
  • mentă tocată

 

Mod de preparare:

Din făină, ou şi apă caldă în care aţi dizolvat 1/4 linguriţă cu sare frămânţi im aluat, având grijă să înmuiaţi toată făina. Adăugaţi smântână, frământaţi bine, întindeţi foaie şi ungeţi cu unt, împăturiţi şi frământaţi 10 min.

Aluatul trebuie să se desprindă de pe mână. ÎI strângeţi într-o bilă, lăsaţi să se odihnească 1 oră acoperit cu un şervet, timp în care pregătiţi varza.

Spălaţi varza, aruncaţi frunzele veştede, tăiaţi în sferturi şi tocaţi-o mărunt. Un sfert din varză puteţi să-l treceţi pe râzătoare. Amestecaţi cu ceapa tocată, frecaţi cu sare, spălaţi şi scurgeţi pe sită, apoi căliţi amestecul în unt.

Răciţi când varza s-a muiat bine, amestecaţi cu ouă, smântână, sare, piper măcinat şi mentă tocată. Omogenizaţi.

Impărţiţi aluatul în 4 părţi, întindeţi foi subţiri de 2-3 mm, acoperiţi fiecare foaie cu umplutura de varză, rulaţi, puneţi în tavă neunsă şi coaceţi 1/2 oră la foc potrivit. Plăcinta este bună caldă şi rece.

Serviţi cu vin roşu dulceag sau cu bere.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.