Placinta cu varza si foi de dafin

Printeaza

Placinta cu varza si foi de dafin din: ulei, apa minerala, praf de copt, sare, faina, varza murata, ceapa, bulion, frunza dafin, piper.

Ingrediente:Placinta cu varza si foi de dafin

Pentru aluat:

  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri apă minerală
  • 1 praf de copt
  • sare
  • făină

Pentru umplutură:

  • 1 varză murată
  • 2 cepe tocate
  • 3 linguri bulion
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 frunză dafin
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Frămănţi un aluat din toate ingredientele, până cănd se dezlipeşte de pe vas. Dai la frigider.

Pentru umplutură, ţii varza murată la desărat, apoi o tai fidelută. Încingi uleiul şi căleşti ceapa, laşi până devine sticloasă şi adaugi varza. Lasi la călit până se înmoaie, apoi torni bulionul.

Pui foia de dafin şi piperul şi căleşti în continuare. Când umplutura este gata, dai deoparte.

Pregăteşti o tavă, o tapetezi şi întinzi cu sucitorul două foi. Una o pui pe fundul tăvii, adaugi umplutura de varză, iar deasupra aşezi cealaltă foaie şi o ungi cu puţin ulei.

Laşi plăcinta la copt până se rumeneşte frumos.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.