Plăcintă cu varză şi carne

Printeaza

Placinta cu varza si carne din: aluat, varza, muschi tiganesc, marar verde, ceapa, piper, seminte de chimen, ou si sare.

Ingrediente:

  • 700 aluat foitaj
  • 1/2 varza
  • 300 g muschi tiganesc
  • 1 legatura de marar verde
  • 2 cepe potrivite
  • 1 lingurita cu piper negru macinat
  • 1 lingurita cu seminte de chimen
  • 1 ou
  • sare

 

Mod de preparare:

Toacă ceapa mărunt, varza fideluţă şi muşchiul ţigănesc în cubuleţe. Sărează varza şi las-o 10-15 minute. Gleşte ceapa cu carnea în puţin ulei. Stoarce varza bine şi pune-o peste carne.

Toarnă un pic de apă şi lasă pe foc până ce se înmoaie varza. Adaugă mărarul tocat, chimenul şi piperul măcinat şi mai lasă puţin pe foc, amestecând. Unge cu unt o tavă mai înaltă.

Imparte aluatul în două. întinde o foaie subţire şi aşaz-o în tavă, ridicând puţin marginile. Adaugă umplutura şi acoperă cu a doua foaie de aluat. Unge cu ou bătut şi dă la cuptor, la foc potrivit, 30-35 de minute.

Plăcintă cu varză şi carne

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.