Placinta cu urzici si cascaval

Printeaza

Placinta cu urzici si cascaval din: foi de placinta, urzici, unt, cascaval, oua.

Ingrediente:Placinta_cu_urzici_si_cascaval

  • 250 g foi de placinta din comert
  • 500 g urzici
  • 100 g unt sau margarina
  • 150 g cascaval ras sau branza de oi faramitata
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Alegi urzicile, le speli bine şi le pui la fiert în apă clocotită cu sare (10 g la litru). Când sunt gata, le scoţi, le strecori şi le toci. Apoi adaugi puţin unt (margarină) topit, amestecând încontinuu şi 50 g de caşcaval ras sau de brânză de oi fărâmiţată.

Intre timp, fierbi cele 2 ouă, iar când acestea sunt gata, le treci printr-un jet de apă rece, le decojeşti şi le tai rondele. Separat, ungi cu unt (margarină) o tavă. Foile de plăcintă, aşezate pe masa de lucru, le stropeşti pe rând cu untul (margarina) topit, după care le aşezi una peste alta.

Pe jumătate din lungimea foilor, întinzi piureul de urzici. Acoperi cu rondele de ou. Jumătatea neacoperită de foi o îndoi deasupra. Aşezi plăcinta în tavă, presari caşcaval şi o dai la cuptor, pentru circa 40 de minute. O serveşti caldă.

Placinta cu urzici si cascaval

Placinta_cu_urzici_si_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.