Placinta cu urda in foaie subtire romaneasca

Printeaza

Placinta cu urda in foaie subtire romaneasca din: faina, sare, apa, ulei, urda, unt, oua, smantana, marar verde.

Ingrediente:Placinta cu urda in foaie subtire romaneasca

Pentru foi:

  • 500 g făină
  • 1 linguriţă sare
  • 1/2 pahar apă caldă
  • 1 lingură ulei

Pentru umplutură:

  • 500 g urdă
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • sare
  • 100 g smântănă
  • puţin mărar verde tocat

 

Mod de preparare:

Pui făina intr-un castron, o amesteci bine cu apă căldută în care ai dizolvat sarea si ai pus uleiul. Frămânţi bine, apoi tai aluatul pe plansetă si continui frământatul, lovind aluatul de plansetă, de câteva ori, până devine elastic.

Acoperi aluatul cu o cratită fierbinte timp de un sfert de oră, apoi întinzi cu sucitorul 6 foi subtiri.

Pregăteşti umplutura aşa: Amesteci urda cu ouăle, smântâ-na, sare si mărar intr-o tavă, pui 3 foi unse fiecare cu unt si peste ele întinzi compoziţia de urdă. Acoperi cu alte 3 foi unse fiecare cu unt.

Dai plăcinta la cuptor pentru 15 minute.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit buna placinta cu branza? Vreau sa fac si eu in weelendul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.