Placinta cu ton si ciuperci

Printeaza

Placinta cu ton si ciuperci din: faina, unt, apa, sare, ton, ceapa, ciuperci, sare, piper.

Ingrediente pentru aluat:Placinta cu ton si ciuperci

  • 200 g faina
  • 125 g unt
  • 100 ml apa
  • sare

Ingrediente pentru umplutura

  • 2 cutii cu ton bucati
  • 2 cepe
  • 4-5 ciuperci
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Cerne faina intr-un castron, pune untul si amesteca fara sa framanti. Toarna apa in care ai dizolvat sarea. Framanta repede cu mana, pana obtii un aluat potrivit de tare. Acopera-l si lasa-l sa se odihneasca 20 de minute.

Intre timp, pregateste umplutura. Toaca ceapa marunt si caleste-o in ulei. Adauga ciupercile taiate fasii. Lasa pe foc pana scade toata zeama. Dupa ce s-a racorit, incorporeaza tonul scurs bine. Intinde din aluat două foi: una mai mare si alta mai mica.

Pune umplutura racorita pe jumatate din foaia mai mare si acopera cu cealalta jumatate. Asaz-o intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Din foaia mai mica, taie fasii de 3 cm latime. Asaza-le deasupra, in asa fel incat sa obtii un gratar. Unge cu galbenus si lasa la cuptor 35-40 de minute.

Acest aluat il poti intrebuinta la tarte dulci sau sarate, placinta cu ciuperci, mere sau diverse fructe.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • foitaj cu peste și ciuperci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.