Placinta cu tocatura

Printeaza

Placinta cu tocatura

Placinta cu tocaturaAceastă mâncare englezească, servită prin tradiţie de Crăciun şi de Anul Nou se prepară sub forma unei tarte din aluat de patiserie umplut cu o tocătură, care nu conţine carne, în prezent, tocâtura conţine stafide de Corint, stafide, sultanine, mere şi fructe confiate, care se taie toate mărunt şi se stropesc cu brandy, rom şi vin de Madeira.

Tocâtura poate conţine şi untură (grăsime de la rinichi), un ingredient devenit însă opţional astăzi, când se acordă mai multă atenţie sănătăţii. Foaia de aluat de deasupra este decorată uneori cu o stea tăiată din aluat, care reprezintă Steaua de la Betleem.

Perioada de glorie a reţetei originale a fost in Anglia secolului XVI, când plăcinta avea dimensiuni uriaşe şi era umplută cu limbă de bou, ouă fierte tari, ficat şi carne de pui, la care se adăugau zahăr, coajă de lămâie, fructe uscate şi condimente.

Pe măsură ce gusturile s-au schimbat, iar combinaţia de carne şi dulce a devenit mai puţin apreciată, carnea şi ouăle au fost eliminate din lista de ingrediente. In perioada victoriană, se adăuga totuşi uneori carne tocată la umplutură, o variantă care mai poate fi întâlnită şi astăzi. Tocâtura pentru plăcintă se poate prepara cu mult timp înainte şi se poate păstra în borcane.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.