Placinta cu spanac si urda

Printeaza

Placinta cu spanac si urda din: faina, unt, apa rece, ulei de masline, sare, spanac, ricotta, rucola, pamezan, oua, pesmet, nucsoara, piper.

Ingrediente:Placinta_cu_spanac_si_urda

  • 225 g faina
  • 100 g unt
  • circa 100 ml apa rece
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sare

umplutura:

  • 500 g spanac
  • 300 g ricotta
  • 1 legatura rucola
  • 3 linguri parmezan ras
  • 2 linguri pesmet
  • 2 oua
  • nucsoara
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Blat: se pun deoparte 25 g faina si amesteca impreuna cu bucatele de unt. Din restul de faina, apa, ulei si sare se framanta un aluat omogen (adaugand treptat apa). Se intinde o foaie dreptunghiulara si se asaza in mijloc compozitia de unt cu faina; se pliaza foaia de jur-imprejurul acesteia, apoi se intinde inca o data cu sucitorul si se repeta procedeul.

Intre repetari se lasa o pauza de odihna de cca 30 min. Se unge o forma (0 20 cm) si se pudreaza cu faina. Se intinde o foaie din 2/3 din cantitatea de aluat $i se tapeteaza forma. Se oparesc frunzele de spanac si rucola, se scurg si se toaca.

Se amesteca impreuna cu pesmet, branza, parmezan, oua batute, sare, piper si nucsoara. Se pune umplutura in forma si se asaza deasupra o foaie intinsa din restul de aluat. Se fac cateva gauri in foaia de sus, ca sa se evacueze aburul in procesul de coacere.

Suprafata placintei se unge cu ou batut. Se coace timp de cca 45 min. in cuptorul meins la 170-180 °C pana ce se rumeneste.

Placinta cu spanac si urda

Placinta_cu_spanac_si_urda

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.