Placinta cu spanac si ou

Printeaza

Placinta cu spanac si ou din: faina, ulei, apa, sare, spanac, oua, branza, lapte.

Ingrediente:Placinta cu spanac si ou

Pentru aluat:

  • 600 g faină proaspăt cernută
  • 2-3 linguri cu ulei
  • apă caldă
  • 1 linguriţă cu sare

Umplutura:

  • 1 kg frunze de spanac
  • 3 ouă
  • 250 g brânză frământată de oi sau de capră
  • 2 ouă
  • 300 ml lapte nefiert
  • 2 linguri cu ulei pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi spanacul frunză cu frunză. Scurgeţi de apă, rupeţi frunzele bucăţi mari, puneţi într-un vas emailat pe care-1 ţineţi pe flacără mică. întoarceţi frunzele des, cele de la fundul vasului îşi schimbă repede culoarea şi se înmoaie.

Cât se face spanacul, faceţi un aluat de pâine din: faină, sare şi apă caldă. Frământaţi aluatul cu ulei, iar când se desprinde de pe mână, acoperiţi şi lăsaţi să se odihnească.

Amestecaţi în vasul cu spanac brânza frământată, omogenizaţi, trageţi vasul de pe foc. Subţiaţi amestecul cu lapte nefiert turnat câte puţin, adăugaţi ouăle bătute ca pentru omletă. Gustaţi de sare.

Ungeţi o tavă de plăcintă cu ulei, împărţiţi aluatul în 3 bile. întindeţi cu sucitorul prima foaie, puneţi-o în tava unsă. întindeţi peste aluat umplutura, faceţi altă foaie, puneţi umplutura de spanac şi brânză şi acoperiţi cu a treia foaie de aluat.

Coaceţi 40 min în cuptorul cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.