Placinta cu spanac si hrisca

Printeaza

Placinta cu spanac si hrisca din: foi de palcinta, verdeturi, marar, patrunjel, ceapa verde, praz, boabe de hrisca, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Placinta_cu_spanac_si_hrisca

  • 1/2 kg foi de placinta
  • 1 kg verdeturi (spanac, etc)
  • 1 ceasca de marar si patrunjel tocate marunt
  • 10 fire ceapa verde
  • 2 fire de praz
  • 1 ceasca boabe de hrisca
  • sare
  • piper
  • ulei pentru foi

 

Mod de preparare:

Speli verdeţurile (în cazul nostru, spanac), le tai mărunt, le amesteci cu prazul şi ceapa şi le freci cu sare. Adaugi pătrunjelul, mărarul, piperul, sarea, uleiul şi boabele de hrisca, amestecându-le bine.

Intr-o tavă unsă cu ulei, întinzi 4 foi (unse uşor cu ulei) şi pui jumătate din verdeţuri. Apoi, peste compoziţie aşezi alte 2 foi (unse, de asemenea, cu ulei), torni restul de umplutură şi deasupra întinzi alte 5 foi.

Ultima foaie o ungi foarte bine cu ulei şi tai plăcinta în porţii pătrate sau în romburi. Coci plăcinta la foc mediu, până ce se rumeneşte bine (60-70 de minute).

Placinta cu spanac si hrisca

Placinta_cu_spanac_si_hrisca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.