Placinta cu spanac si feta (varianta)

Printeaza

Placinta cu spanac si feta din: unt, spanac, ceapa, usturoi, piper, feta, ulei, foi de placinta.

Ingrediente:Placinta cu spanac si feta

  • 80 g unt, topit
  • 400 g spanac
  • 1 ceapă mare, tăiată mărunt
  • 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 300 g brânză feta, fărâmiţată
  • 50 ml ulei
  • 1/4 pachet de foi de plăcintă, decongelate

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200C. Unge cu unt topit o tavă pentru cuptor. Spală spanacul şi scurge-l bine.

Taie-l foarte fin şi lasă-l deoparte. Incălzeşte puţin unt topit într-o tigaie şi căleşte ceapa şi usturoiul câteva minute, până devin translucide. Presară puţin piper. Amestecă această compoziţie cu spanacul şi brânza, într-un bol mare.

Nu adăuga sare deoarece feta este suficient de sărată. Amestecă untul rămas cu uleiul. Desfă foile de plăcintă pe o suprafaţă de lucru curată. Lasă 3 foi deoparte. Taie restul foilorîn două pe lungime şi unge-le cu unt şi ulei. Pune 2 foi unse una peste alta şi aşază deasupra 1 lingură plină cu amestecul de spanac.

Rulează-le şi pune-le în tavă. Repetă până termini foile şi umplutura. Unge rulourile cu untşi’ aşază deasupra foile păstrate deoparte. Unge-le cu unt.

Coace plăcinta 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.