Placinta cu spanac si carne de miel

Printeaza

Placinta cu spanac si carne de miel: unt, faina, sare, spanac, ou, usturoi, rozmarin, cimbru, nucsoara, usturoi, mac, carne de miel.

Ingrediente:Placinta cu spanac si carne de miel

  • 75 g unt
  • 175 g făină
  • puţină sare
  • 75 g spanac congelat sau proaspăt
  • 1 ou
  • 2 căţei de usturoi pisaţi
  • 1/2 linguriţă amestec de rozmarin, cimbru şi nucşoară
  • 250 g carne tocată din pulpă de miel
  • un ou pentru uns
  • mac
  • o tavă de brioşe pentru 12 bucăţi

 

Mod de preparare:

Freci untul cu făina şi sarea. Adaugi apa, pentru a obţine o cocă nelipicioasă. Dai la rece. Amesteci spanacul dezgheţat cu oul, condimentele şi adaugi amestecul în carnea tocată, întinzi o foaie de aluat şi tai cu cana 12 cercuri, pe care le pui în formele de brioşe unse.

Umpli cu câte o lingură de umplutură. Tai tot cu cana 12 căpăcele şi aco­peri formele de brioşe, sigilând marginile cu ou bătut.

Ungi, de asemenea, cu ou bătut, presari mac şi le dai la cuptor la foc po­trivit, circa 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.