Placinta cu spanac si anghinare

Printeaza

Placinta cu spanac si anghinare din: faina, unt, apa, sare, fasole, ceapa, ulei de masline, anghinare, oua, parmezan, spanac, sare, piper.

Ingrediente:Placinta cu spanac si anghinare

pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 160 g unt
  • 1/2 pahar de apă
  • 1 praf de sare
  • 200 g fasole uscată pentru presat foaia

pentru umplutură:

  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 10 inimi anghinare fierte
  • ulei pentru uns forma
  • 6 ouă
  • 100 g parmezan
  • 800 g spanac
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron ingredientele pentru aluat (fără fasole) şi se lasă aluatul să se odihnească, la rece, 1 oră.

Se curăţă ceapa şi se taie rondele. Se încălzeşte uleiul de măsline într-o cratiţă cu fundul gros şi se căleşte ceapa până se înmoaie.

Se adaugă anghinarea şi 1 pahar de apă. Se lasă să fiarbă la foc mic, cu capac. Se unge cu ulei o formă cu un diametru de 24 cm.

Se întinde aluatul şi seîmbracă forma cu el. Se înţeapă aluatul cu furculiţa. se acoperă aluatul de pe fundul formei cu pergament şi se pun deasupra boabele de fasole.

Se coace aluatul 10 minute. Se scoate forma din cupţor, se ridică hârtia şi boabele de fasole.

Se bat ouăle într-un castron, se adaugă parmezanul şi se piperează. Se spală, se opăreşte câteva minute în apă cu sare spanacul, se strecoară şi se taie mare.

Se adaugă spanacul,anghinarea şi ceapa în ouă, se amestecă totul.

Se repartizează preparatul pe fundul tartei coapte şi se coace 30 de minute.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Placinta cu anghinare si ansoa

Placinta cu anghinare si ansoa din: anghinare în sos de lămâie şi piper,  anşoa proaspăt, pâine, cimbru, usturoi, ulei de masline extravirgin, sare, piper. Ingrediente: 300 g anghinare în sos de lămâie şi piper 300 g anşoa proaspăt 3 felii de pâine cimbru usturoi ulei de măsline extravirgin sare piper Mod de preprare: Bucăţle de anşoa se […]

Placinta cu pui si ciuperci

Plăcintă cu pui şi anghinare

O reteta de placinta cu pui si anghinare din: faina, drojdie de bere, ulei de masline extravirgin, sare, piper, piept de pui, anghinare, ceapa, smantna, ou, zeama de lamaie, parmezan si patrunjel. Ingrediente: 200 g faină albă 1/2 plic drojdie de bere 3 linguri de ulei de măsline extravirgin apă sare şi piper pentru umplutură: […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.