Placinta cu spanac si alune

Printeaza

Placinta cu spanac si alune din: foi de placinta, ulei de masline, ceapa, usturoi, spanac, ricotta, ou, nucsoara, sare, piper, branza feta, alune.

Ingrediente: Placinta_cu_spanac_si_alune

  • 250 g foi de plăcintă
  • 5 linguri cu ulei de măsline
  • 2 cepe, curăţate şi tăiate mărunt
  • 2 căţei de usturoi curăţaţi şi zdrobiţi
  • 500 g spanac congelat
  • 250 g brânză ricotta
  • 1 ou, bătut uşor
  • 1/4 lingură cu nucşoară măcinată
  • sare şi piper negru măcinat
  • 200 g brânză feta tăiată în cuburi
  • 30 g alune

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Aranjează o foaie de plăcintă într-o tavă de copt rotundă, tapetată cu foaie pergament. Unge foaia de plăcintă cu ulei şi repetă procedeul cu încă 4 foi de plăcintă. Acoperă cu ele baza şi pereţii formei, îndepărtând excesul.

Coace timp de 10 minute, până când foile devin galben-pal.

Intre timp, încălzeşte 1 lingură de ulei într-o tigaie, adaugă ceapa şi căleşte-o uşor timp de 3 minute, apoi adaugă usturoiul.

Decongelează spanacul. Scurge zeama rămasă, presând- ul. Adaugă ceapa şi usturoiul şi amestecă totul cu brânza ricotta, oul bătut, nucşoara, asezonează şi adaugă brânza feta. Aşază amestecul în tavă, peste foile coapte.

Unge cu uleiul rămas 4 foi de plăcintă, mototoleşte-le şi aşază-le peste umplutură, presând pe margine. Imprăştie alunele deasupra. Coace timp de 30-40 de minute, până când aluatul devine auriu. Dacă se arde prea repede, acoperă cu folie.

Placinta cu spanac si alune

Placinta_cu_spanac_si_alune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.