Placinta cu spanac, ricotta si oua

Printeaza

Placinta cu spanac, ricotta si oua din: ulei de masline, spanac, ricotta, nucsoara, aluat si oua.

Ingrediente:Placinta_cu_spanac_ricotta_si_oua

  • 2 linguriţe ulei de masline
  • 400g de spanac (proaspăt sau din conservă)
  • 250g de ricotta
  • nucşoară rasă
  • 375g de aluat foietaj
  • 4 ouă medii

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 220° C/gaz 7. Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se adaugă spanacul şi se prăjeşte până se înmoaie, apoi se scurge şi se stoarce bine, ca să iasă tot lichidul. Se amestecă spanacul scurs cu ricotta, nucşoara şi se asezonează din belşug.

Se întinde aluatul pe o tavă şi se strâng în sus marginile pentru a forma o bordură de jur-imprejur. Se înţeapă baza peste tot cu o furculiţă, astfel încât aluatul să nu se umfle prea tare. Se coace 15 minute până când foietajul este uşor rumen.

Se scoate din cuptor şi se apasă foaia, dacă s-a umflat. Se adaugă amestecul de spanac, lăsând goale patru locuri pentru ouă. Se sparge cu grijă câte un ou în fiecare loc lăsat. Se asezonează şi se dă din nou la cuptor încă 10-15 minute până când albuşul este închegat, iar gălbenuşul este încă puţin lichid.

Placinta cu spanac, ricotta si oua

Placinta_cu_spanac_ricotta_si_oua

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. Corina Calinescu

    nu am gasit ricotta, mai caut, trebuie neaparat sa fac placinta

  2. imi place combinatia asta de ingrediente

  3. Valentina Negrescu

    Mie una imi place placinta cu spanac, desi multa lume nu prea inghite ca sa zic asa spanacul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.