Placinta cu spanac, ciuperci si dovlecel

Printeaza

Placinta cu spanac, ciuperci si dovlecel din: foi plăcintă, spanac piure, ciuperci, morcov, ardei roşu, dovlecei, ceapă verde, ouă, ulei, telemea de oi, caşcaval, sare, piper, salvie.

Placinta_cu_spanac_ciuperci_si_dovlecel

Ingrediente:

  • 2 foi plăcintă
  • 300 g spanac piure
  • 200 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ardei roşu
  • 2 dovlecei
  • 3 fire ceapă verde
  • 3 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 100 g telemea de oi
  • 150 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • frunze salvie

Mod de preparare:

Decongelezi foile de plăcintă, tai ceapa mărunt, o căleşti cu o lingură de ulei, adaugi morcovul ras şi ardeiul tăiat cubuleţe, piureul de spanac scurs bine, dovleceii tăiaţi cubuleţe  şi ciupercile mărunţite, sare şi piper, după gust.

Continui călirea, amestecând permanent, până scade complet lichidul, apoi laşi compozi­ţia deoparte, ca să se răcească.

Când este rece, adaugi ouăle bătute cu telemeaua rasă şi frun­zele de salvie şi amesteci. Imbraci cu foaie de plăcintă interiorul unei forme rotunde, unsă cu ulei, inclusiv pereţii la­terali.

Presari caşcavalul ras, acoperi cu cealaltă foaie de plăcintă unsă şi introduci forma în cup­torul preîncălzit circa 45 de minute.

Placinta cu spanac, ciuperci si dovlecel

Placinta_cu_spanac_ciuperci_si_dovlecel

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Placinta creata cu spanac

Placinta creata cu spanac

Placinta creata cu spanac din: ulei de masline, ceapa, marar, spanac, feta, oua, piper, nucsoara, foi de placinta, unt. Ingrediente: 15 ml ulei de măsline 1 ceapă mare, tăiată mărunt 3 linguri cu mărar, tăiat mărunt 750 g spanac proaspăt, spălat şi tăiat mărunt 300 g feta, mărunţită 2 ouă mari, bătute piper negru măcinat […]

Plăcintă cu spanac si miere

Placinta cu spanac si feta (varianta)

Placinta cu spanac si feta din: unt, spanac, ceapa, usturoi, piper, feta, ulei, foi de placinta. Ingrediente: 80 g unt, topit 400 g spanac 1 ceapă mare, tăiată mărunt 2 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt piper negru proaspăt măcinat 300 g brânză feta, fărâmiţată 50 ml ulei 1/4 pachet de foi de plăcintă, decongelate   […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.