Placinta cu somon si orez

Printeaza

Placinta cu somon si orez din: faina, unt, praf de copt, oua, iaurt, sare, somon, orez, ulei, ceapa, usturoi.

 

Ingrediente:Placinta cu somon si orez

  • 500 g făină
  • 200 g unt topit
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 2 ouă
  • 50 g iaurt cremos
  • sare

Pentru umplutură:

  • 200 g somon afumat
  • 1 ou
  • 150 g orez
  • 1-2 linguri ulei
  • 500 ml supă de pui sau de legume
  • 1 ceapă
  • 1-2 căţei de usturoi
  • sare
  • 1 ou, pentru uns

 

Mod de preparare:

Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt. Freci untul cu puţină sare, apoi încorporezi iaurtul, ouăle bătute separat şi făina.

Frămânţi, înfăşori aluatul în folie şi îl ţii la rece 30 de minute.

Pentru umplutură, încingi uleiul, pui orezul şi amesteci câteva minute, apoi adaugi usturoiul şi ceapa tăiate fin, laşi câteva minute, torni supa şi acoperi cu un capac.

Tai somonul cubuleţe, îl amesteci cu orezul şi cu oul. Intinzi aluatul, îl tai pătrate şi aşezi în mijlocul fiecăruia 1 linguriţă de amestec, apoi, cu degetele umede, lipeşti aluatul, dar nu de tot.

Aşezi placintelele într-o tavă tapetată, le ungi cu ou bătut şi dai la cuptor până se rumenesc.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Retete

Placinta cu spanac si branza sau praz

Placinta cu spanac si branza sau praz din: faina, margarina, sare, branza, spanac si oua. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina 3 linguri undelemn sau margarina topita 1 lingurita sare o cana apa calduta Pentru umplutura: brinza spanac/praz oua   Mod de preparare Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se […]

Reteta zilei: Placinta cu dovleac si inghetata

Placinta cu dovleac si inghetata din: aluart de placinta, piure de dovleac, oua, inghetata de vanilie, scortisoara, zahar, sare, gghimbir, nucsoara. Ingrediente: 300gr aluat de plăcintă 1 cana piure de dovleac 2 oua 1 1/2 cană de înghețată vanilie 1/2 linguriță scorțișoară 1/4 cană zahăr 1/4 linguriță sare 1/8 linguriță ghimbir 1/8 linguriță nucșoară Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.