Placinta cu sfecla alba

Printeaza

O reteta de placinta cu sfecla alba, scortisoara, zahar vanilat, unt, sare servita calda cu zahar pudra deasupra.

Ingrediente:Placinta cu sfecla alba

  • 700 g sfeclă albă
  • 150 ml ulei
  • 250 g foi de plăcintă
  • 200 g zahăr pudră
  • scorţişoară
  • zahăr vanilat
  • 100 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă sfecla, se rade, se căleşte îrn unt şi se presară sare. După ce s-a înrmuiat bine, se amestecă împre­ună cu juimătate din cantitatea de zahăr pudră, cui jumătate de pachet cu zahăr vanilinat şi cu scorţişoară.

Foile de plăcintă tunse cu ulei se aşază într-o tavă unsă şi ea cu ulei. Se pune un strat de circa cinci-şase foi, după care se adaugă compoziţia de sfeclă.

Deasupra se aşază încă cinci-şiase foi unse cu ulei. Se împarte în porţii cu un cuţit fin. Se introduc la cuptor. Se serveşte caldă, cu zahăr pudră pe deasupra.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • placinta cu sfecla de zahar
  • sfecla alba

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.