Placinta cu rubarba

Printeaza

Placinta cu rubarba din: faina, lapte, drojdie, unt, zahar, sare, oua, lamaie, vanilie, dulceata, rubarba.

Ingrediente:Placinta_cu_rubarba

Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 500 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 200 g unt
  • 200 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie

Pentru crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 80 g făină
  • 4 ouă
  • 1/2 baton de vanilie
  • 75 g zahăr
  • dulceaţă de căpşuni
  • câteva tije de rubarbă

 

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia în puţin lapte călduţ, amestecat cu o linguriţă de zahăr. Separat, baţi ouăle cu restul de zahăr, de lapte şi sarea.

Cerni făina şi faci în mijlocul ei o gropiţă în care torni compoziţia cu zahăr şi ouă, apoi maiaua, şi începi să frămânţi.

Adaugi untul moale şi coaja de lămâie răzuită, omogenizezi şi laşi aluatul la dospit, la temperatura camerei, până creşte.

Pentru cremă, clocoteşti laptele, pui batonul de vanilie, acoperi cu un capac şi ţii deoparte 15 minute.

Freci ouăle cu zahărul şi făina, apoi torni amestecul, puţin câte puţin, în laptele vanilat, din care ai scos batonul. Aşezi la foc potrivit, amesteci crema ca să eviţi cocoloaşele, apoi dai deoparte şi mixezi compoziţia.

Presari făină pe masa de lucru, întinzi aluatul şi faci din el 30 de pătrăţele.

Aşezi pe fiecare câte o lingură de dulceaţă de căpşuni, uneşti colţurile şi deasupra mai pui câte o lingură de cremă şi o bucată de rubarbă.

Aşezi plăcintele în tavă şi le dai la cuptorul încălzit până se rumenesc.

Placinta cu rubarba

Placinta_cu_rubarba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.