Placinta cu rosii cherry

Printeaza

Placinta cu rosii cherry din: faina, unt, sare, apa, cascaval, usturoi, sunca, smantana, oua, rosii, nucsoara, piper, patrunjel.

Ingrediente:Placinta cu rosii cherry

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 125 g unt
  • sare
  • 3 linguri apă foarte rece
  • piper
  • 1 lingură caşcaval ras
  • 1 căţel de usturoi

Pentru umplutură:

  • 200 g şuncă afumată
  • 200 g caşcaval sau telemea
  • 300 ml smântână
  • 2 ouă
  • 300 g roşii cherry
  • 1 praf de nucşoară
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare:

Se frământă un aluat sfarâmicios din unt, faină, un praf de sare, piper măcinat, după gust. Se adaugă caşcavalul ras şi usturoiul pisat, puţin câte puţin, până se încorporează. Dacă este nevoie, se poate adăuga încă puţină apă rece, până se obţine un aluat omogen. Se lasă la rece 30 de minute.

Se taie şunca bucăţele, se amestecă apoi cu caşcavalul (sau telemeaua) ras, ouăle bătute ca pentru omletă, praful de nucşoară, smântână, piper, după gust, si sare dacă mai este nevoie.

Se întinde aluatul în foaie subţire, se îmbracă o tavă de 20×30 cm, cu pereţi cu tot, se pune la cuptor pentru 10 minute, apoi se scoate din cuptor şi se adaugă amestecul pentru umplutură.

Deasupra se pun roşiile întregi (sau chiar pe vrej, pentru a fi cât mai spectaculoase) şi se introduce tava în cuptorul bine încins, pentru circa 40 de minute.

Se serveşte caldă, decorată cu pătrunjel verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.