Placinta cu rata si fistic

Printeaza

Placinta cu rata si fistic din: faina, sare, untura, oua, piept de rata, fistic, vin, caise.

Ingrediente:Placinta cu rata si fistic

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 1 linguriţă cu sare
  • 150 g untură
  • 1 ou
  • 200 ml apă

Pentru jeleu:

  • 5 foi de gelatină
  • 300 ml supă de pui

Pentru umplutura:

  • 4 piepţi de raţă, fără piele şi os
  • 2 linguri cu vin de Porto (vin roşu, dulce)
  • 1 lingură cu rozmarin proaspăt, mărunţit
  • 500 g carne tocată
  • 100 g fistic decojit
  • 250 g caise deshidratate, tăiate mărunt
  • un ou bătut, pentru uns
  • o tavă rotundă de 18 cm, cu baza detaşabilă, unsă
  • 2 tuburi de diferite mărimi

 

Mod de preparare:

Cerne făina împreună cu sarea într-un castron. Adaugă oul şi acoperă cu făină. Pune untura într-o tigaie şi încălzeşte ca să se topească. Adaugă apa şi dă în fiert, având grijă să nu sară. Adaugă făina şi amestecă energic, până când omogenizezi toată compoziţia, care va lua forma unei bile.

Impacheteaz-o în folie, acoper-o cu un prosop şi las-o 30 de minute, până când se răceşte, ca s-o poţi modela cu mâna.

Pentru a prepara umplutura, amestecă pieptul de raţă tăiat cubuleţe cu vinul şi rozmarinul.

Las-o cel puţin 3 ore la rece.

Incălzeşte cuptorul la 200°C.

Intinde 3/4 din aluat pe o suprafaţă presărată cu făină şi tapetează baza şi pereţii tăvii, lăsând marginile să atârne în afară, întinde jumătate din cantitatea de carne tocată la baza tăvii şi presează bine.

Presară fisticul şi toarnă jumătate din cantitatea de raţă marinată. Asezonează cu sare şi piper şi presară deasupra jumătate din cantitatea de caise.

Aşază cealaltă jumătate de carne tocată deasupra, presară fisticul rămas, apoi carnea de raţă şi asezonează. Adaugă caisele rămase.

Unge cu unt marginea aluatului, întinde aluatul rămas şi acoperă umplutura. Uneşte marginile aluatului de jur-împrejur şi sigilează presând bine. Taie aluatul în exces.

Cu ajutorul tuburilor fă câteva găuri în centru, întinde marginile de aluat decupate şi foloseşte-te de aceleaşi tuburi pentru a decupa cercuri. Unge-le cu apă şi aşază-le deasupra aluatului.

Unge deasupra cu ou bătut. Coace plăcinta timp de 20 de minute, apoi redu temperatura cuptorului la 180°C şi mai coace timp de 1-1 1/4 ore. Lasă plăcinta să se răcească în tavă.

Pentru a prepara jeleul, lasă gelatina în apă rece până se înmoaie. Dă în fiert 3/4 din cantitatea de supă, apoi ia cratiţa de pe foc şi toarnă supa într-un vas înalt. Pune gelatina şi amestecă până se dizolvă, apoi adaugă supa rămasă.

Umple-o cu jeleu prin găurile făcute în aluat, lasă să se închege, apoi scoate plăcinta din tavă şi tai-o în felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.