Plăcintă cu portocale

Printeaza

Plăcintă cu portocale din: faina, unt, smantana, oua, otet, sare, mere, portocale, zahar tos, zahar vanilinat, seminte de dovleac, pudra de cuisoare.

Ingrediente:Placinta_cu_portocale

  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g smantana
  • doua oua
  • o lingura cu otet
  • un varf de lingurita cu sare
  • 3 mere
  • 5 portocale
  • 150 g zahar tos
  • doua pliculete cu zahar vanilinat
  • 100 g seminte de dovleac
  • un varf de lingurita cu pudra de cuisoare

 

Mod de preparare:

Făina se pune într-un bol, se amestecă bine cu sarea, pudra de cuişoare şi zahărul vanilinat. Se adaugă untul moale, oţetul, ouăle şi smântână. Se frământă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute. Portocalele se spală, se curăţă de coaja şi seminţe şi se toacă mărunt.

Merele se spală, se curăţă de coajă, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun peste portocale. Intr-o cratiţă se topeşte zahărul tos, se adaugă merele şi portocalele şi se călesc până scade sosul format. Se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Se împarte aluatul în două, se întind două foi cât tava, se aşază o foaie în tava unsă cu unt şi se toarnă umplutura.

Se presară seminţele de dovleac prăjite, se acoperă cu a doua foaie şi se înţeapă cu o furculiţă. Se coace la foc potrivit 35-45 de minute, se lasă să se răcească şi se taie pătrate. Placinta se poate servi atat calda cat si rece.

Plăcintă cu portocale

Placinta_cu_portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.