Placinta cu peste si marar

Printeaza

Placinta cu peste si marar din: peste, ceapa, usturoi, telina, patrunjel, paine, oua, marar, sare, piper.

Ingrediente:Placinta cu peste si marar

Pentru chiftele:

  • un kg fileuri de merluciu sau cod
  • 2 cepe
  • 6 căţei usturoi
  • un fir ţelină
  • o legătură pătrunjel
  • 4 felii pâine
  • 3 ouă
  • sare
  • piper

Pentru aluat:

  • 200 g făină
  • 3 ouă
  • 100 ml ulei
  • un plic praf de copt
  • o legătură mărar
  • 100 g caşcaval ras

 

Mod de preparare:

Pentru chiftele, peştele se trece prin maşina de tocat cu ceapa şi pâinea înmuiată în apă.

Se adaugă usturoiul pisat, ţelina şi pătrunjelul tocate, sare, piper şi ouăle. Se amestecă bine şi apoi se modelează chiftele care se trec uşor prin făină.

Pentru aluat, se amestecă ouăle cu uleiul, se face un gol în făina amestecată cu praful de copt, unde se pune amestecul, se adaugă mărarul tocat fin şi caşcavalul trecut prin râzătoare. Se amestecă bine.

Se toarnă aluatul în tava aragazului, se aşază chiftelele si se coc 45 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.